Şef Muharrem Aydoğan Kimdir? Şefin Aşçılık Serüveni

Şef Muharrem Aydoğan Kimdir? Şefin Aşçılık Serüveni

Başarılı Türk mutfağı şeflerinden Muharrem Aydoğan aşçılık mesleğine nasıl başladı? Modern Türk mutfağı hakkında neler düşünüyor? hangi restoran projelerinde yer aldı?

Şef Fatih Tutak ve GALLADA ve Topside Bar Açıldı...

Şef Fatih Tutak ve GALLADA ve Topside Bar Açıldı...

İpek Yolu mutfağı dediğimiz, bu inanılmaz konsepti nasıl keşfettiğine dair pek çok harika hikaye var. Burada bu konseptin şimdi nasıl gerçeğe dönüştüğü 'nü ve hızla İstanbul'un en..

"Food Fest" Antalya Gastronomi Festivali Başladı

'Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi' temasıyla Karaalioğlu Parkı'nda bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, lezzet..

ABD'ye Türk Levreği ve Çipurası İhracat Rekoru

ABD'ye Türk Levreği ve Çipurası İhracat Rekoru

Yeni dünyaya yaptığı ihracatı son 9 yılda 115 kat arttırarak 300 bin dolar seviyesinden 35 milyon dolara çıkaran Türk su ürünleri sektörü, ABD pazarı için belirlediği 100 milyon..

Şef Görkem Özkan Kimdir?

Şef Görkem Özkan Kimdir?

Şef Görkem Özkan aşçılık mesleğine ne zaman başladı? En başarılı şeflerden Görkem Özkan nerelerde çalıştı? Biline Türk mutfağı şeflerinden Görkem Özkan aşçılık eğitimlerini nerede aldı? Restoran konseptleri..

Şef Veysel Eren Kimdir?

Şef Veysel Eren Kimdir?

Şef Veysel Eren nerelerde çalışmıştır? En şarılı Türk şeflerinden Veysel Eren aşçılık mesleğine nasıl başladı? Şef Veysel Eren nerelidir? Geleceğin menü trendlerinde Şef Veysel Erenin menü konseptleri..

En İyi 50 Restoran Listesinin Matematiği Nedir?

En İyi 50 Restoran Listesinin Matematiği Nedir?

Balkanlar ise yıllardır olduğu gibi hiç yok, oysa komşumuz Yunanistan’da pekâlâ ilk 50 olmasa bile ikinci 51-100 listesinde yer alabilecek kalibrede yerler elbette..

Ünlü Şef Çiğdem Seferoğlu ve

Ünlü Şef Çiğdem Seferoğlu ve "İGA Lounge" Lezzetleri

TAYA Ağırlama Hizmetleri Perakende Grup CEO’su Sadettin Cesur ve Türk mutfağı şeflerinden Çiğdem Seferoğlu tarafından imzalanan iş birliği ile İGA Lounge’larda misafir..

"Monk Bursa" dan Vejetaryenlere Özel Lezzetler

Vejetaryen misafirlerini bu gastronomi serüvenine Edamame çeşitleriyle başlatan Monk'ta, deniz yosunuyla hazırlanarak ağızda taptaze bir his bırakan Wakame Sala..

Şef Tolga Hellaç ve Şef Selen Mağzalcıoğlu İle

Şef Tolga Hellaç ve Şef Selen Mağzalcıoğlu İle "7MİLA"

Mardinli bir ailenin üyesi olan Selen Mağzalcıoğlu, eğitimlerinin ardından kurduğu 7MİLA restoranda konuklarına Mezopotamya mutfağının özel tatlarını sunuyor. İmza lezze...

Şef Oktay Damar Kimdir?

Şef Oktay Damar Kimdir?

Şef Oktay Damar bu güne kadar nerelerde çalıştı? Başarılı Türk mutfağı şeflerinden Oktay Damar'ın geleceğin şeflerine tavsiyeleri nelerdir? Oktay Damar'ın sürdürülebilirlik ve yenilikçi lezzetler hak..

Şef Serhat Akçam Kimdir?

Şef Serhat Akçam Kimdir?

Profesyonel Aşçılık eğitimlerine çıraklıktan başlayan başarılı mutfak Şeflerinden Serhat Akçam, bugüne kadar farklı eğitimler ile kendini daha da geliştirerek ilerlemiş. 13 yıldır mutfak sektöründe çalış

Restoranlarda

Restoranlarda "QR" Kodlu Menüler Neden Tehlikeli?

Açıklamada, “Bazı dolandırıcılar, gerçek QR kodların üzerine kendi hazırladıkları QR kodları yapıştırıyor ve bu sayede kişilerin akıllı telefonlarına erişerek kişisel verilerini çala..

Geleceğin

Geleceğin "Menü Trendleri" Nelerdir?

Modern gastronomi ve yenilikçi lezzetler ile birlikte dünya menü trendleri'ni uygulayabilecek gastronomi işletmeleri ve restoran konseptleri benim tecrübelerime göre aşağıdaki gibidir. Yazlık ve kışlık..

"Yaza Merhaba" Lansman Partisinde Buluşacaklar...

Turizm sektörünün enine boyuna tartışıldığı panel kapsamında, Antalya ve Turizm, Resort Turizmi, Havacılık ve Turizm, Sağlık Turizmi, Gastronomi Turizmi ve Turizmde Dijital..

Şarap Uyumu Nedir? Şarap İle Hangi Ürünler Tüketilir?

Şarap Uyumu Nedir? Şarap İle Hangi Ürünler Tüketilir?

Türk aşçı haberleri ve mutfak haberlerinde en çok sorulan sorulardan birisi de şarap. En iyi restoran menülerinde şarap tavsiyeleri ve şarap çeşitleri ile tüketilebilecek ürün listeleri...

Ege mutfağı Japonya'da

Ege mutfağı Japonya'da

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Japonya’ya Türkiye geneli ihracatın yüzde 48’inin, Ege Bölgesi’nden yapılan ihracatın ise yüzde 72’sinin gıda üzerine olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir Restoranlar

Sürdürülebilir Restoranlar

“Sürdürülebilir restoran” kavramı, pandemi öncesinde bu bilinci benimseyen birkaç şefin yol haritası iken; pandemiyle birlikte insanların doğaya yönelmesinin ardından, hatırı sayılır sayıda şefin çalış..

"Spago" İstanbul

Taş fırın pizzaları, meze ve el yapımı makarnaları gibi lezzetler de yer alıyor. "Bademli Somon" ve "Dağ Mantarlı Pizza" benim en sevdiğim lezzetleri. Bu güzel restoranı deneyimlemenizi önerilir. Bomonti'de St. Regi.

Türk Mutfağına Erken Yaşta Aşık Oldum- K. Can Yurttaş

Türk Mutfağına Erken Yaşta Aşık Oldum- K. Can Yurttaş

Mutfak şefliği yaptığı restoranı, Michelin Rehberi İstanbul 2023’ün ilk seçkisine sokmayı başaran şefle, mutfak kariyeri 'nden özel hayatına kadar her konuda keyifli bir sohbet..

2023 Dünya Restoran Ve Yemek Trendleri Nelerdir?

2023 Dünya Restoran Ve Yemek Trendleri Nelerdir?

Dünya'da 2023 yılında uygulanacak restoran trendler nelerdir? En iyi restoranlarda 2023 yılında hangi yemek trendleri uygulanacak? En iyi yemekler ve en iyi restoran..

Şef Umut Karakuş; İspanyollar Anatolian Tapas 'ı Çok Sevdi

Şef Umut Karakuş; İspanyollar Anatolian Tapas 'ı Çok Sevdi

Dünya'nın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olan İspanya'nın Bilboa şehrinde Dünya Mutfakları etkinlikleri çerçevesinde 12 Kasım'da Türkiye Cumhuriyeti Büyükel..

Nahita

Nahita "Anadolu Mutfağı"

Bu yıl “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması çerçevesinde yapılan 7. Gastromasa Gastronomi Konferansı’na katılan dünyaca ünlü şefler, pasta şefleri, sommelier’ler ve miksolo..

"Sheraton Istanbul" Levent’te Kış Etkinlikleri ve "Lezzet"...

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Hayata renk ve coşku katan kutlamalar dostları ve aileleri Sheraton Istanbul Levent’te bir araya getiriyor. Şükran Günü.